VILNIAUS BALDAI

MUMS IR APIE MUS

Profesinė Sąjunga

Data: 2 spalio, 2020

Mieli kolegos,

POKYČIAI, o tai reiškia daug įvairių naujovių. Po karantino visi pradėjome dirbti BG1. Labai greitai didėjo IKEA užsakymai ir pradėjome dirbti po 12 valandų, keturiomis pamainomis, septynias dienas per savaitę. Iki rugsėjo pabaigos įsivedėme suminę darbo laiko apskaitą. Vadovaujantis LR Darbo kodeksu, kai yra suminė darbo laiko apskaita, esant būtinybei, šventinės dienos gali būti įtrauktos į darbo grafiką. Apmokėjimas išlieka dvigubas. Už dvi šventines dienas apmokėjimą susiderėjome 2,5 tarifinio atlygio. Nuomonės labai skirtingos – tiems kas gyvena už miesto, toliau nuo įmonės, šis grafikas labai tinka. Mieste gyvenantiems žmonėms labiau priimtina 8 valandų, penkių darbo dienų, savaitė. Medikų teigimu, naktinis darbas nėra sveikatos šaltinis, o ką jau kalbėti apie dvylikos valandų naktinį darbą?  Puikiai suprantame, IKEA užsakymai – šventas reikalas, bet ar vykdome? Priežastys labai įvairios.

Palaipsniui pradeda dirbti naujas fabrikas. Dalį produkcijos pervežame iš BG1, dalį perkame ir tuo pat metu vyksta naujos įrangos derinimas. Paleisti gamybą ne juokas, reikia specialistų. Tikiu, susitvarkysime, gaila, kad užtruks, nes ir karantinas pakišo koją… Atidarymas vėluos, nors pagaminama produkcija, kaip ir atidarymas.

Produkcijos NF pagaminame dar labai mažai, bet kai kuriose darbo vietose jau dirbame 12 valandų per dieną. Atstumas padiktuoja. Patogiau darbą pradėti 7:00 ir baigti 19:00, nei dirbant dviem pamainom, pradėti anksčiau ir baigti vėliau. Sudėtinga būtų grįžti namo, visuomeninio transporto nebūtų, bet jei atvežtų netoli namų ar palikto automobilio?

Naujame fabrike testavome maistą, patiektą pietums. Rinkomės iš keturių maitinimo įmonių, kuri tieks pietus bendrovės darbuotojams. Pietus degustavo naujojo fabriko darbuotojai ar skanu, bet skanumą gali pakoreguoti kaina, o gal ir ne? Tai, kad naujajame fabrike yra kur pavalgyti karšto maisto, jau labai gerai. Priartėjame prie kitų IKEA baldų gamintojų, kuriose darbuotojams tiekiamas maistas, už kurį dalį arba visas išlaidas padengia įmonė.

Kuo sėkmingiau dirbame, tuo didesnes galimybes turime gauti didesnę kintamo atlyginimo dalį ir susitarti dėl kitų papildomų naudų. Dar labai svarbu, kad suvadovautų sėkmingai, kad gamintume tai ko reikia, kad nebūtų darbas dėl darbo, paketų daug, komplektacijos nėra.

Turime ir naujų vadovų, smagu. Nauji žmonės, naujos idėjos. Labai svarbu, kad naujas vadovas informuotų apie tai, ko tikisi iš darbuotojų. Bendravimas, bendradarbiavimas, tai gero rezultato tikimybė ir siekis, žinoma. Jei darbuotojui paaiškintų, kas jo darbe netenkina, pasakytų, ko tikisi ir duoda laiko tikslui pasiekti, labai tikėtina, kad abi šalis tenkintų rezultatas. Jeigu ateini nusiteikęs priešiškai, ar gauni tokį „patarimą“, jei iš anksto žinai, kas blogi, kas geri, tai ko tikėtis? Nevardinsiu dar kartą įmonės tikslų.

Tikrai tikiu, kad labai norime, kad įmonėje visiems būtų smagu dirbti ir pasiektume labai gerų rezultatų!

 

Pagarbiai

Profesinės sąjungos pirmininkė

Nijolė Latauskienė

Discover more from VILNIAUS BALDAI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading