Darbuotojų patirties grupė: pagalba kiekvienam
„Vilniaus baldų“ Personalo tarnyboje buvo įkurta Darbuotojų patirties grupė, kurios tikslas – nuolatinis procesų, nulemiančių kuo geresnę ir patogesnę kiekvieną būsimo ar esamo darbuotojo dieną bendrovėje, tobulinimas. Darbuotojų patirties grupėje dirbančios Miglė Banevičiūtė ir Karolina Pečiulytė jau spėjo nuveikti svarbių darbų ir šiuo metu planuoja tolimesnius. Kolegės mielai laukia klausimų ir pastebėjimų iš kiekvieno – tiek tų, kuriems reikia Personalo tarnybos pagalbos ar patarimo, tiek ir tų, kurie nori pasidalinti idėjomis, kaip kartu galime puoselėti vienas kito kasdienę patirtį.
Pirmąjį įspūdį apie bendrovę potencialus darbuotojas susidaro vos išgirdęs jos pavadinimą. Šis įspūdis vėliau pereina į konkrečią patirtį atrankos metu ir toliau tęsiasi jam įsidarbinus. Taigi darbuotojo patirtį nulemia daugybė įvairių veiksnių, tokių kaip įmonės įvaizdis ir reputacija viešojoje erdvėje, sustyguoti naujo darbuotojo atrankos, o vėliau ir įvedimo, darbo procesai ar net atsisveikinimas su bendrove. Taip pat – bendravimas su kitais komandos nariais, galimybė išsakyti lūkesčius ir gauti grįžtamąjį ryšį.
„Sukūrę Darbuotojų patirties grupę, galime dar geriau įgyvendinti vieną iš svarbiausių Personalo tarnybos tikslų – toliau diegti gerąsias praktikas bendrovėje, leidžiančias tiek naujajame fabrike, tiek ir BG1 kurti aplinką, kurioje būtų gera dirbti. Darbuotojų patirties grupės tikslas – atrasti, kokie patobulinimai reikalingi, ir juos įgyvendinti. Visa tai apims ir trumpalaikius, ir ilgalaikius tęstinius projektus“, – sako Sigita Šaltė, „Vilniaus baldų“ personalo vadovė.
Pirmieji grupės darbai
Darbuotojų patirties grupės komanda – grupės vadovė Miglė ir projektų vadovė Karolina – pristato pirmuosius drauge nuveiktus darbus ir planuoja tolimesnius.
„Vienas svarbiausių jau įgyvendintų darbų – darbuotojams naujajame fabrike maitinimą tieksiančios įmonės atranka. Konkurse dalyvavo iš viso keturi tiekėjai, kiekvienam buvo skirta savaitė parodyti, kokie būtų būtent jo gaminami pietūs. Nuomonę apie tiekėjus specialioje apklausoje galėjo išsakyti jų paruoštus pietus ragavę darbuotojai, jie geriausiai įvertino ir pasirinko „Maisto galeriją“, – sako kolegės.